Weerstation Grou is na een periode van afwezigheid weer in de lucht. Vanaf nu kunt u de actuele gegevens, die elke vijf seconden ververst worden bekijken op uw desktop, tablet of mobiel. Voorlopig alleen de voorpagina met daarop:

  • Een luchtfoto van Grou

  • Weergegevens:

    Een groot aantal weergegevens zoals temperatuur, luchtdruk en neerslag, maar ook worden live onweersactiviteiten getoond. Zodra een erg afwijkende waarde wordt gemeten, kunt u dat terugzien aan de verkleuring van het pictogram wat bij het betreffende weerfenomeen hoort.

temblok groutemblok2 grou

  • Verwachting:

    Verder vindt u de verwachting van het weer voor de komende drie dagen. Deze verwachting voor Grou is gemaakt met een speciale software module die gebruik maakt van honderden bemande en onbemande weerstations waarvan de gegevens via het Internet beschikbaar zijn. Elke drie uur wordt een nieuwe verwachting opgesteld.verwachtingsicoo

  • Satellietbeelden:

    Onder het kopje ‘Satellietbeelden’ worden drie zelf ontvangen satellietopnames getoond.

Links een opname met daar overheen een luchtdrukkaart waarop de fronten, lage- en hoge luchtgebieden worden getoond.

bracknell

In het midden een opname van steeds 12:00 UTC (14:00) lokale tijd van Europa met de bewolking.

europa vis

En rechts een opname van steeds (15:00 UTC) van het gebied van de Atlantische Oceaan, de glijbaan waarop de orkanen van oost naar west trekken. Voor de duidelijkheid worden de omtrekken van de landen en continenten in groen weergegeven.

goes opname

Door op de opname te klikken, opent zich een vergroting van de opname.